“Dan ketahuilah bahawa harta benda kamu dan anak-anak kamu itu hanyalah menjadi ujian dan sesungguhnya di sisi Allah jualah pahala yang besar.” - Surah Al-Anfaal, ayat 28

Friday, April 14, 2006

Cerah

13 Rabiul awal.

Balik dari mana ntah, di malam hari.
Zuha perasan bulan terang menderang.

Terus aku snap ngan handphone.




Bulan.
Malaysia nak hantar orang kita ke bulan kan?

12 Comments:

Blogger axymax said...

Apa pekdahnya hantar orang ke bulan?

5:12 PM

 
Anonymous mummyhariz said...

yg ke space ke rusiatu? alahai...it's kind of holiday package yg di offer oleh russia sebenarnye..sapa ada duit, bleh gi...by the way, kalau betul2 utk research , kenapa perlu pilih dr org luar dr bidangnye. .yg Dr gigi tu cthnye,apa dia boleh buat kat bulan tu?? jawab! jawab!!!

12:18 AM

 
Anonymous cikmie said...

ajim,
pekdahnya, err...

mummy,
dr gigi tu nak tanam gigi kat bulan

12:43 AM

 
Blogger mummydearie said...

tu rumah ko ye cikmi?..lawonyer..

3:35 PM

 
Anonymous iela said...

1st time aku masuk blog ko cikmi. ko expecting ghupanye,selama ni aku ingat2kn ko dah pon ber-3 n nk masuk ber-4..sori naa..apa2 pon selamat menyambut org baru..next month kan..kadang tu aku ingat lelaki ni tak nervous cam pompuan, ada gak yer...

12:48 PM

 
Anonymous cikmie said...

yo mummyhariz,
aku menumpang je kat rumah ni.

iela,
aduhhhh
anak aku mmg byk.
ko je tak tau...

8:08 AM

 
Anonymous iela said...

nampak gaya persediaan utk sambut org baru sgt la teliti n rapi.. mcm mana persediaan utk bakal ibu nya plak..berpntng di mana?eh..aku plak yg sebok.bukan ape,aku ni pantang 75% buat sume sendiri..2 kali c-section..3rd week dh mandikan bby..(sekadar berkongsi pngalaman)..

7:08 PM

 
Blogger axymax said...

+/- 1 month to the 'D' day..

12:09 PM

 
Anonymous iela said...

itu axymax ajim razim sadihan ka??

4:19 PM

 
Anonymous cikmie said...

iela,
itu bukan Razim Sadihan yang kau rindukan.
Itu senior aku merangkap kawan baik aku kat Korea.

iela,
persediaan berpantang dah siap jugak.
cuma nak cari jamu or ubat lepas bersalin je.

9:35 AM

 
Anonymous iela said...

cikmi,
sudah bersedia kemungkinan2 yg bakal berlaku..contohnya,kalau normal mcmana cara pantangnya,if c-section..?.Fyi,aku ni kuat juga berpantang..kecuali pasal minum, org2 tua ckp jgn minum air byk2..tapi buat ibu yg menyusu badan sepenuhnya kena byk minum air..Abt jamu aku pakai package post natal Anway..bagus sebab jamu x byk & siap ada bengkung skali n boleh pakai sendiri..param,pilis, teh tangas n mandian herba dah disekalikan...terpulang la kpd pilihan ibu2 ye.Selamat berpantang n pastikan emosi ibu stabil waktu berpantang.Teori n praktikal slalunya jauh berbeza kan??

10:44 AM

 
Anonymous cikmie said...

buat buk iela,
terima kasih ya buk.
kasi petua.
since aku ni ramai kakak dan kakak ipar, jadi sedikit sebyk byk jugak lah aku belajar. ahakss

12:09 PM

 

Post a Comment

<< Home