“Dan ketahuilah bahawa harta benda kamu dan anak-anak kamu itu hanyalah menjadi ujian dan sesungguhnya di sisi Allah jualah pahala yang besar.” - Surah Al-Anfaal, ayat 28

Wednesday, April 26, 2006

Tidurlah Wahai Permaisuri

Sejak kebelakangan ni, Zuha susah nak lelapkan mata.
Memang panas pun.
Atau memang sebab kandungan minggu ke-37,
menjadikan sang ibu tak selesa.

Banyak kali jugak, Zuha bilang mahu beli aircond.
Aircond panasonic harga RM838, 1 HP.

Kalau beli aircond, tentu sejuk dan tidur macam musim sejuk.
Syoknyaaa!!!

Bil letrik macam mana ?

4 Comments:

Anonymous jiedlee said...

itu bisa diatur..

DON'T BUY Newspaper,Magazines.
Read Online, or baca je kat ofis or Hipermedia Library USJ10.
Macam2 Adaaa..

Iron baju skali byk once/wk.

Mandi guna shower.Menjimatkn compared to guna air kolah.NO JOKING.

Basuh baju kat umah mak/mak mentua. Peh!SGT Menjimatkan!
(Tp,nmpk benor x patut,kan..)

Tukar kpd lampu PHILIPS Save Energy.Menjimatkan..BETUL..Tak tipu

Pasang HANYA satu lampu yg bole cover hampir keseluruhan area pd waktu malam.

Tutup sumer lampu bila tidur.

Kurangkan makan luar yg mahal2 tu. NO MORE Fast Food like Pizza,KFC,McD,Kenny Rogers etc..

Dan yg paling penting...
Jgn lah pasang air cond tu dr mlm sampai ke pagi. Memang lah tinggi bil elektrik,cik oiii!!
Guna timer. set dlm 1-3jam. Sejuk2 sgt pun tak elok untuk kesihatan.

So,apa lagi..Pergi lah segera ke kedai elektrik yg terdekat..
Syian Permaisuri Zuha kita tu..

12:26 PM

 
Anonymous cikmie said...

wuaa the longest ever comment!

Jied,

tima kasih atas tip2 yang diberikan.

weekend ni leh la kami ke kedai letrik. ahahah

5:07 PM

 
Anonymous mummyhariz said...

waaa...mcm2 ada ! lama aku tak jenguk blog ni! bukan apa...aku tiap2 ari cuba, tp, laptop aku tokleh bukak...ntah apsal ntah!!

1:28 PM

 
Anonymous iela said...

hi five to jied!!!
yezzaarr..aku stuju kata2 jied itu.

4:31 PM

 

Post a Comment

<< Home