“Dan ketahuilah bahawa harta benda kamu dan anak-anak kamu itu hanyalah menjadi ujian dan sesungguhnya di sisi Allah jualah pahala yang besar.” - Surah Al-Anfaal, ayat 28

Thursday, June 29, 2006

Immunisasi Yang ke-2

Hari ni, Thaqif terasa Mummy mandikan Thaqif awal dari biasa.
Tadi pagi dah mandi, pukul 2 mandi lagi?
Thaqif pun rasa pelik.

Rupa-rupanya, lepas mandi, Mummy pakaikan baju baru.

Eh, nak pegi mana ni?

Thaqif dah agak, mesti Mummy nak ajak jalan-jalan.

Thaqif dengar Daddy cakap, "Hari ni kita pergi cucuk ye...."

Cucuk?


Rupa-rupanya Thaqif kena cucuk immunisasi Hepatitis B yang ke-2.

Thaqif malas la nak cerita masa Doktor tu cucuk paha kanan Thaqif.
Tapi yang Thaqif tahu, Mummy kata Thaqif baik sebab nangis sekejap je.

Oh..kalau nangis sekejap je tu, baby baik ye Mummy?

6 Comments:

Anonymous baby thaqif said...

daddy,

mummy ckp cucuk kat peha kiri bukan kanan.....

12:44 PM

 
Anonymous DaddyThaqif said...

eh, daddy silap lah.
sorry Mummy!!

12:59 PM

 
Anonymous iela said...

bila tgk lama2 muka baby hang ni cikmi..teringat zaman2 muda kite kat hisamudin dulu(sbb ada la iras2 hang)..lain bebenor muka hang dulu ngan skang ni..tak seropa langsong..ngan badan yg semanggat tuh..aduss..tak terpikir aku badan hang akan naik cenggitu perkasa sekali...
p/s-kak tie kem salam kat k.eza..dia wat pe skang ni?anak brape?tinggal mana?

4:38 PM

 
Anonymous cikmie said...

iela,
biasalah tu, mestilah ada iras Daddynya. Tapi muka baby ni kan cepat berubah-ubah, kita tunggu lagi 2-3 bulan.

lain benar ke muka aku skrg?
ntahlah, mungkin sbb kau dah lama tak nampak aku kot.
hahah badan aku skrg maintain je. tak caya tanya Erzam, dia baru datang tgk Thaqif minggu lepas.

p/s ok , nanti aku sampai salam kat tie. kak eza full time manager kat rumah dia. anak 2 org, 11tahun dan 8 tahun. tinggal kat seri sementa, kg sementa.

10:29 AM

 
Blogger Nero ...... said...

Hai Mummy thaqif...saya dpt add blog dari susuibu..bkn ape saje say hi..your son name sama gan my son but his nama Muhammad Thaqif Shah..mana dpt idea nama ni..saya kebetulan nampak dlm buku..makna yang bagus lak tu

2:54 PM

 
Anonymous DaddyThaqif said...

Hai Neo,
Mummy Thaqif buzy, jadi Daddy Thaqif tolong jawabkan.
Dapat nama dari buku juga, disamping mahu mendidik orang menyebut huruf Tha (alif, ba, ta , tha) dengan betul :)

1:41 PM

 

Post a Comment

<< Home