“Dan ketahuilah bahawa harta benda kamu dan anak-anak kamu itu hanyalah menjadi ujian dan sesungguhnya di sisi Allah jualah pahala yang besar.” - Surah Al-Anfaal, ayat 28

Monday, May 29, 2006

Assalamualaikum!!!

Assalamualaikum,

Dengan berbesar hati, aku perkenalkan kepada semua.

Ameer Thaqif bin Suhaimi....



Lahir pada 26 Mei 2006, jam 9:07 pm

10 Comments:

Blogger axymax said...

Tahniah..

12:38 PM

 
Anonymous thaqif said...

terima kasih..... :)
uncle axym tak nak datang ke shah alam ke tengok thaqif.

4:32 PM

 
Blogger axymax said...

Insyallah, kalau sampai KL nanti uncle call Thaqif..

8:05 AM

 
Anonymous iela said...

alhamdullilah..syukur ibu n baby selamat..satu soalan buat cikmi.. nape kau tak masuk OT?tak dibenarkan ke?
kalau ada apa2 kemusykilan about ibu caesar berpantang..aku sedia utk menjawabnye..ibu bleh urut n pakai bengkung..tp jgn usik bhgn perot..pakai bengkung tali shj sebab senang nak adjust..setiap kali angkat baby utk menyusu..tahan nafas n kemut..apa2 tanya..jgn lupa air gamat.
p/s-aku ni kuat pantang..tu yg byk bebel..

10:46 PM

 
Anonymous cikmie said...

iela,
thanks for the info.
aku tak dpt masuk OT.
tak dibenarkan.

la ni zuha makan ikan haruan.
masak sup, singgang etc.

urut dan bengkong belum lagi
doktor advice after 2-3 weeks.

air gamat tu kau letak kat luka tu ke? or minum je?

9:24 AM

 
Anonymous uncle erzam said...

Assalamualaikum Ameeeeeeeer! uncle erzam disini.

"Welcome to the world!".

merahnyaaaa mcm bapak dia! :) :) :)

5:02 AM

 
Anonymous thaQif said...

Waalaikumsalam uncle erzam......

2:35 PM

 
Anonymous iela said...

air gamat tu aku minum.jgn letak kat luka..doktor tak galakkan.
Urut n tungku boleh,tp BUKAN di perut n keduudkan ibu diurut dlm keadaan mengiring..urut ni bagus sebenarnye sebab sakit2 badan lepas kena epidural tu kurang sket,tambah ngan nyusu badan ni lagi la kena urut..esp bahagian belakang..better urut tak yah tunggu sampai 3 weeks...ibu sure rasa relax lepas kena urut,percayalaaaa..aku dah 2 kali branak caesar..

3:58 PM

 
Anonymous iela said...

keduukan=kedudukan

3:59 PM

 
Anonymous cikmie said...

iela,
ko mmg mengalahkan bidan!!!
tabik lu. tima kasih atas tips.
btw, mmg nak urut pun dalam minggu depan..
actually kan, kakak2 ipar aku 3 orang ada pengalaman caeser.
so, macam2 yang aku dengar dari diorang :)

5:19 PM

 

Post a Comment

<< Home