“Dan ketahuilah bahawa harta benda kamu dan anak-anak kamu itu hanyalah menjadi ujian dan sesungguhnya di sisi Allah jualah pahala yang besar.” - Surah Al-Anfaal, ayat 28

Wednesday, May 31, 2006

Menu Mummy



Menu Zuha untuk makan tengahari dan makan malam,
tak lain tak bukan adalah ikan haruan.

Kadang-kadang masak sup,
kadang-kadang masak singgang.
kadang-kadang kukus dengan halia dan bawang...

Sedap!

8 Comments:

Anonymous mummyhariz said...

tanhiah! welcome to the world thaqif! sorry aku lambat skit, aku takde kat rumah sejak isnin lepas. zuha sihat? baby thaqif comel sgt!! rasa nak gigit2! gegege...

2:21 PM

 
Anonymous daddyThaqif said...

thanksss!!!!
its okay.
zuha ok lah..recovering...
baby pon so far takde masalah...alhamdulillah...!!

ko nak balik mesia ek?
jgn lupa!! aku nak tgk Hariz!!!!

3:20 PM

 
Anonymous mummyhariz said...

panggil daddy ye? sapa jaga zuha sekarang?

3:04 PM

 
Blogger mummydearie said...

tahniah cikmi...tahniah zuha...and a special welcome to baby thaqif...

4:31 PM

 
Anonymous cikmie said...

panggil daddy pon ok. abah pon ok.ayah pon ok..rojak2

kami duduk rumah mertua aku skrg.
so ada maid tolong jaga zuha
but zuha dah beransur ok.
since dia tak leh makan ponstan(betul ke ejaan?) = painkiller.
dia makan panadol je.

mummydearie,
thanks!!

9:10 AM

 
Anonymous mummyhariz said...

ooo...ok le tu.ada org tlg2.tak sabar le nak jumpa thaqif! hehehe...

3:23 PM

 
Anonymous iela said...

kalau rajin minum air gamat,seminggu luka kat luar dah baik..n sakit kat dlm perut tu dah kurang...kakak aku pon tgh pantang gak ni..jadi segala apa yg dia lalui aku turunkan kat kau ye..nanti kalau dah jemu mkn ikan ni bleh la makan limpa lembu buat tambah darah..vitamin mcm spirulina pon bleh amik utk tambah tenaga..jamu2 tu nanti2 je pon bleh sebab takut baby ada jaundice plak.cara masak limpa tu tanpa minyak.
p/s-gamba Thaqif kat bwh tu kenapa kat dahi ada tanda merah?
-bleh tahan gak besar baby kau yer..aku tgk zuha tu kecik je..

4:06 PM

 
Anonymous daddythaQif said...

mummydearie,
sabar sabar..hehe tak lari thaqif dikejar...tak pandai lari lari.

iela.
ntahlah, tapimungkin sbb tanda tu berlaku lepas dia cuba menanduk2 kepalanya utk keluar dari perut maknya kot? tapi tak berjaya..
dah ilang dah tanda tu..2 hari je.

5:16 PM

 

Post a Comment

<< Home