“Dan ketahuilah bahawa harta benda kamu dan anak-anak kamu itu hanyalah menjadi ujian dan sesungguhnya di sisi Allah jualah pahala yang besar.” - Surah Al-Anfaal, ayat 28

Tuesday, August 08, 2006

Susu

Hari ni saya nak cerita tentang susu.

Daddy kata susu ibu adalah susu yang paling baik sekali untuk bayi macam saya.

Tiap-tiap hari saya minum susu Mummy.

Saya pun dah mula kuat minum. Pagi, tengahari, petang, malam, subuh.... :)

Daddy kata, bayi menyusu badan memang kuat menyusu sebab susu ibu cepat dihadam bayi.

Saya pun tak berapa faham, tapi saya nak ucap terima kasih kat Mummy.

Sebab Mummy selalu bekalkan saya susu sebelum pergi kerja.

Sayang Mummy!! :)


Susu-susu ... he he he

10 Comments:

Anonymous mummyhariz said...

halamak...susu pun nak masuk blog ek? glamer sungguh susu2 itu!!!! "tin" susu takmo tunjuk?? hahahahah!!

10:49 PM

 
Anonymous cikmie said...

ha ha ha...!!!
saja nak kasi free promosi
"minumlah susu ibu -susu sejati yang istimewa"

11:00 PM

 
Anonymous mummyhariz said...

nak promosi mcm mana?? bukan ada dijual di pasaran pong!!!!

8:08 PM

 
Anonymous cikmie said...

ha ha ha promosi la tu..
menggalakan penggunaan susu ibu!!!! :)

10:38 PM

 
Anonymous mummyhariz said...

tapi kalau ko tnaye hariz mmg dia sokong abih2 le promosi ko niiiiii!!! lagik best dia promosi minum fresh from the container!! hahaha..botol2 tak main la uncle!

12:49 AM

 
Anonymous cikmie said...

alaaaaaaaa
mmg la promosi segar dari ladang lagi bagus..
tapi ini promosi utk ibu-ibu bekerja 8am - 5pm :)

9:56 AM

 
Blogger Jiwa Rasa said...

Susu ibu mengandungi hampir 30 jenis karotenoid yang memainkan fungsi penting dalam sistem pertahanan badan bayi. Ia berfungsi sebagai agen antioksidan dan anti keradangan.

4:39 PM

 
Anonymous cikmie said...

haa.itu dia satu lagi promosi percuma dari pak jiwa rasa.!!
syabas!! :)

4:23 PM

 
Anonymous iela said...

susu ibu ni mmg tak bleh deny la bagusnya...aku breastfeed yg 2nd till 2 tahun..jarang demam..

5:36 PM

 
Anonymous cikmie said...

iela,
tu sbb kau pun slim nyelim maintain...awet muda lagi!!

11:57 PM

 

Post a Comment

<< Home