“Dan ketahuilah bahawa harta benda kamu dan anak-anak kamu itu hanyalah menjadi ujian dan sesungguhnya di sisi Allah jualah pahala yang besar.” - Surah Al-Anfaal, ayat 28

Monday, February 06, 2006

Jualan Murah

Kata kawan aku berdasarkan pengalaman diorang, elok beli barang-barang dari sekarang, (sikit-sikit) supaya nanti, bila dah dekat, tak kelam-kabut atau terasa banyak dan tinggi harga keseluruhannya.

Jadi, bersempena dengan saranan itu, ditambah dengan SALE yang sedang berlangsung, dan juga keterujuaan aku untuk membeli-belah baju baby, aktiviti membeli-belah secara sederhana telah berlangsung. he he he.

Kami tengok-tengok.

Stroller... (ada absorber wehhh..!)

Car Seat...

Baby Cot...

Infant wear - pants, socks, mittens, ....

Cute Shoes...

Toys...

Bottles...

Bantal dan tilam...

Barang-barang Babycare ...

Ada mahal.
Ada murah.
Tapi kebanyakkannya mahal.


Cute tak?
Aku teruja.

7 Comments:

Anonymous mummy hariz said...

mmg teruja tgk brg2 baby..tapi,harusss diingat baby membesar sgtlah cepat..so, jgn terlalu byk membeli baju2 baby hanya semata2 teruuja.

bab toys..utk new born baby, diorg tak minat dgn smeua tu sebenarnye..the best toy for them is mak pak dia!!! so, toksah teurja bebenor dgn toys. masanya akan tiba nanti,baby sendiri yg mintak nak toys!! masa tu ko layan le puas2!!!

9:47 PM

 
Anonymous cikmie said...

Mummyhariz,
Thanks for the comment.

Memang betul cakap kau tu.
By the way, kami tengok-tengok je.
tak beli pon!!
beli baju2 baby 4 helai je. :)

8:16 AM

 
Anonymous mummyhariz said...

by the way, baju tu ko kira2 le cukup utk seminggu dah cukup dah...sebab, gerenti,masa baby lahir, kengkawan bagi baju! itu item paling glamer le org bagi..tak caya tunggu!!!

lagipun,ko ada mesin basuh, boleh basuh anytime..mesia panas lak tu, senang nak kering baju. cuma kena ambik kira baby maybe muntah ke, berak ke...so, maybe selalu tukar baju. alhamdulillah,hariz jarang muntah2..dia tau kot, mummy dia tka byk baju utk dia...heheh

7:52 PM

 
Blogger mummydearie said...

tata...aku syorkan hang beli playpen...sebab baby bole tido kat situ..bole main kat situ gak...adjustable..ringan..pah tu bole lipat2..bwk pi mana2...simpan kat mana2...pah tu playpen disalut dgn kain...tak de la masalah baby terhantuk kat kayu baby cot...baby gigit kayu baby cot..hehe..

10:47 PM

 
Anonymous tata said...

tengkiu tengkiu..
ibu-ibu sekelian
sungguh bernas idea anda semua.

:)

9:03 AM

 
Blogger axymax said...

Isteri aku tak bagi cuci baju anak pakai washing M/C,
mungkin takut tak tahan lama kot..

5:55 PM

 
Anonymous cikmie said...

azim,
ada logiknya tu.

12:47 PM

 

Post a Comment

<< Home